Zomerse kleuren, mediterrane smaken
Zomer en salade horen bij elkaar. En er zijn zoveel mogelijkheden!Natuurlijk hebben ook wij zo onze voorkeuren, maar het is bijna oneerlijk om vaak dezelfde salade te maken.
Zo vonden wij inspiratie in deze prachtige 'wilde' gele wortels.
Ze hebben de grootte van kleine winterwortels en maken een heerlijke, kleurrijke salade, die net even anders is. Wij hebben nu kokos gebruikt. Dit zorgt er in elk geval voor dat de sappen lekker worden opgenomen.
Is ook fijn om mee te nemen naar een picknick, want er is weinig kans op verleppen.
Wel goed met citroensap besprenkelen, zodat de kleur blijft sprankelen.
Dit heb je nodig:

kopje geraspte kokos (even roosteren in een droge koekenpan, totdat het gaat geuren)
citroensap
grof zeezout
kootje gember, zeer fijn geraspt
olijfolie
scheut appelsap
optioneel: 1/2 rood pepertje zonder pitjes.
Dit ga je doen:
Rasp de wortels fijn en meng gelijk het citroensap er doorheen, zodat de kleur mooi blijft.Voeg dan de overige ingrediënten toe.
Snijd het stukje peper heel fijn en strooi dit als decoratie over de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten