De Basis van je Voorraad
Hoorde je in de vijftiger jaren nog "schat, ik ben thuis!" door het huis galmen, de tijd waarin alle vrouwen stonden te koken en de mannen buiten de deur de kost verdienden, tegenwoordig hebben de meeste vrouwen en mannen niet zoveel tijd of energie om uren in de keuken te staan, maar vinden we het toch belangrijk bewust en vers eten.
Wat heel erg helpt is een investering doen om je voorraad op orde te hebben. Dan hoef je alleen nog de verse ingrediënten te kopen om een vlotte en gezonde maaltijd te maken. En af en toe je voorraad aan te vullen natuurlijk.
Het hangt heel erg af van je smaak wat je zoal in je keukenkastjes, koelkast of vriezer wilt hebben, maar er zijn een aantal producten die essentieel zijn voor slim en lekker kookmanagement.
Hier zijn ze:
ansjovis
|
meel
|
neutrale olie
|
cacao
|
blik tonijn
|
bakpoeder
|
olijfolie
|
eieren
|
blik hele tomaten
|
droge gist
|
sesamolie
|
roomboter
|
blik tomatenblokjes
|
rijst en couscous, orzo of bulgur
|
balsamico
|
noten en/of pijnboompitten
|
gedroogde champignons
|
diverse droge (volkoren) pasta
|
appelazijn of wijnazijn
|
z&p, komijn, koriander, kerrie en chilivlokken
|
bouillonblokjes of fond
|
paneermeel (of oud brood)
|
sojasaus
|
gemberwortel
|
blik kikkererwten
|
gedroogde tomaten
|
honing
|
uien
|
blik bonen
|
stuk Parmezaan
|
vissaus
|
knoflook
|
Zelfs als je geen boodschappen kan doen heb je al een paar opties met bovenstaande producten:
- Pasta met pittige tomatensaus en Parmezaan
- Humus van kikkererwten en platbrood
- Bonensalade met tonijn en ingelegde uien
- Gebakken rijst met champignons
- Couscous met tomatenblokjes
- Pasta met tomatenpesto
- Eiercurry met rijst
Succes! En laat vooral de Keukenzusters weten of dit een handig lijstje is!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten