De keuken uit de landen om de Middellandse Zee is erg in trek, misschien ook wel door de mooie recepten van Ottolenghi, en dat is logisch. Daar waar de invloeden van het Midden-Oosten, Noord Afrika, Spanje en Italië elkaar ontmoeten gebeuren spannende dingen. Niet alleen vandaag de dag, maar al vele eeuwen. Wij ontdekken ze nu door bevlogen koks en hun restaurants.
Een van de nieuwe uitgaven van Fontaine Uitgevers is The Palomar, ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem (ISBN 978 90 5956 692 7).
Hoewel deze salade het ook in de zomer uitstekend doet heet 'ie in het boek
Lentesalade
Wat heb je nodig?

1koolrabi
|
2 eetlepels waterkerspesto:
|
1 venkelknol
|
bosje waterkers
|
4 groene asperges
|
bosje basilicum
|
1 eetlepel maanzaad
|
1,5 eetlepel pijnboompitjes
|
1 eetlepel geroosterde zonnebloempitten
|
kleine theelepel honing
|
3 eetlepels olijfolie
|
2 eetlepels geraspte Parmezaan
|
2 eetlepels citroensap
|
1 flinke teen knoflook
|
eventueel wat zout
|
2 eetlepels citroensap
|
|
100 ml olijfolie
|
Wat ga je doen?
- Maak eerst de waterkerspesto, doe alle ingrediënten in een keukenmachine of pureer ze met een staafmixer, zet de pesto koud weg;
- Snijd de koolrabi, venkel en groene asperges met een fijnschiller in dunne slierten. Wanneer je een mandoline hebt, gebruik hem! Zet de slierten een tijdje in in ijskoud water. Laat ze dan goed uitlekken en droog ze eventueel in een slacentrifuge.
- Voeg de waterkerspesto, het maanzaad, de geroosterde zonnebloempitten, het citroensap en de olijfolie toe en vermeng alles losjes met je vingers.
Erg smakelijk met platbrood (hier van speltmeel en yoghurt) en wat extra waterkerspesto:
Lekker fris en vega!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten