Workshops, Catering, Referenties en Contact

Je kunt ons ook ‘in het echt’ ontmoeten

Kookworkshops
Wij geven workshops op verzoek. 
Kom naar ons toe met je eigen club mensen: je buren, vrienden, eetclub, leesclub... 
Minimaal 4, maximaal 6 personen. Overzichtelijk dus, met veel individuele aandacht. 
We koken en eten bij ons op Amsterdam IJburg.

Er is veel mogelijk:
Wil je een workshop Italiaans koken en zelf leren pasta maken? 
Of Indonesisch met zelfgemaakte boemboes? 
Koken met bier? 
Wil je bepaalde producten leren gebruiken? 
Je (Kerst)diner oefenen?
Heb je zelf een idee?

Een kookworkshop duurt van ca. 15.30 tot ca. 21.30 uur, afhankelijk van het thema. 
Kosten: €55,00 p/p, inclusief de recepten, het diner en de wijn. 

Neem contact met ons op (zie onder) en we bespreken de mogelijkheden. 
De beschikbare data laten we via Facebook weten, maar bel gerust om te horen of er iets geregeld kan worden. 

Kortom: Laat van je horen en wij bespreken wat er mogelijk is.

Je kunt je vraag hier onder stellen via het contactformulier, maar je kunt ons ook telefonisch bereiken: 06 - 24 65 90 30 of via jolandarovers[at]gmail.com

Wij kunnen op allerlei manieren iets heerlijks verzorgen

Catering
- Warm / koud buffet
- Tea of borrel met koude en warme hapjes
- Picknick of andere lekkernijen voor familiefeestjes
- Catering voor vergaderingen, intervisiegroepen etc. 

Staat jouw wens hier niet bij? Stel ons je vraag en wij komen vast tot een oplossing!

Je kunt je vraag hier onder stellen via het contactformulier, maar je kunt ons ook telefonisch bereiken: 06 - 24 65 90 30 of via jolandarovers[at]gmail.com

Voor bedrijven: 
Wil je ons iets sturen? Dat kan naar Sem Presserhof 119, 1087 JE Amsterdam.

Referenties:

30 mei 2016
Hallo Jolanda en Marjan,
De lunch voor de familie-picknick was een groot succes gister! Iedereen vond het heel erg lekker en alles is schoon opgegaan!



Groet,

Nicky




Karin Kerremans Hai Marjan en Jolanda, het was ontzettend leuk, leerzaam en lekker! Een bumbu is zo gefikst heb ik geleerd en ik heb al jaren zo'n magimix keukenmachine ongebruikt in de kast staan... nu weet ik wat ik ermee kan doen! Ik stuur wel een foto als ik het thuis heb uitgeprobeerd wink-emoticonwink-emoticonVind ik niet meer leukBeantwoordenBericht verzenden119 oktober om 19:35


Sandra van Schouwen Het was geweldig. Zo genoten, heel veel geleerd. Zeker aan te bevelen. Onze zondag, van Nynke Derlagen en mij, was goed besteed. Binnenkort zelf thuis een Indonesische rijsttafel uitproberen. Bedankt nog Marjan en Jolanda.

Beste Keukenzusters,
De hapjes waren heerlijk en zijn met smaak verslonden na een lange avond praten.
Hartelijk dank voor jullie inzet en aandeel in een succesvolle avond. We weten jullie vast opnieuw te vinden!

Hartelijke groet en nogmaals dank,
Ellen Weers
Gebiedsmakelaar IJburg en Zeeburgereiland
Gemeente Amsterdam, bestuurscommissie Oost

Gerdine Tiemens Een echte aanrader! Het was een hele leuke én lekkere workshop!! Heerlijk middag/avond met de keukenzusters 


Hallo keukenzusters Marjan en Jolanda,

We kijken met veel plezier op de Italiaanse kookworkshop terug. 
Een mooie locatie, prettig gezelschap en heerlijk gegeten en gedronken. 
En dat alles onder jullie bezielende en vakkundige begeleiding. 

Bedankt, het was top! 

Hartelijke groet,
Wies Kool

Sociaal accommodatiemakelaar
www.wijkenco.nl








11 opmerkingen:

  1. Hoi Keukenzusters!
    Superleuke site hebben jullie. Ik heb een vraag. In mijn vriezer liggen twee geplukte en leeggehaalde patrijzen. Niet van de supermarkt maar vers van het veld. Nu houden we enorm van lekker eten maar vinden het heel moeilijk om een goed recept te vinden dat dan vervolgens ook resulteert in heerlijke patrijzen. Hebben jullie misschien een tip of zelfs een recept?

    Groetjes,

    Alida

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Alida!
      Wat een inspirerende vraag! De patrijs is een smakelijk beestje met een lichte wildsmaak die goed combineert met iets zoets en/of zurigs. Traditioneel wordt patrijs gegeten met familie van de kool, zoals de lekkere cavolo nero, maar ook groenten met een aardsmaak, zoals knolselderij of biet, zijn er heel lekker bij.

      Tips:
      - Ontdooi de patrijzen heel langzaam, bij voorkeur een nacht in je koelkast, en laat ze een paar uur voor de bereiding op kamertemperatuur komen;
      - Wees niet zuinig met peper en zout, besprenkel ook de buikholte;
      - Laat de patrijzen na de bereiding onder een stuk aluminiumfolie 10 minuten rusten.

      Mogelijkheden:
      1. Vul de patrijs met kleine stukjes biologische citroen (ook de schil!) en een klont boter; bind de pootjes met kookgaren aan elkaar zodat de buikholte dicht is; braad de patrijs eerst in boter met een scheut olie op de ene borstzijde 4 minuten aan, dan op de andere borstzijde en dan nog eens 4 minuten op de rug; als je braadpan in de oven kan prima, zo niet neem je een braadslee en bedek je de borst met plakjes (rook-)spek; sprenkel er het braadvocht over, voeg eventueel een scheut cognac toe; zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden; maak een jus van het braadvocht.
      2. Braad de patrijzen om en om mooi bruin in boter met een scheutje olie in een pan met een dikke bodem waar een deksel op past; blus af met een glaasje port; besprenkel met tijm en doe dan gelijk de deksel op de pan; laat een half uur zachtjes stoven; kook de saus in tot gewenste dikte.

      Heel veel succes en ik ben benieuwd naar het resultaat!

      Verwijderen
  2. Onwijs bedankt dames,

    We gaan gegarandeerd voor optie 2! Ik laat het weten als het zover is! Hebben jullie nog een tip voor een bijgerecht?

    Groetjes,

    Alida

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Alida,

    Wat suggesties voor bij de patrijzen:

    - aardappel-knolselderijpuree: kook blokjes aardappel met een ietsje zout gaar en in een andere pan blokjes knolselderij beetgaar in wat melk; doe de knolselderij bij de stukjes aardappel (bewaar de melk voor de puree) voeg peper en een klontje boter toe; maak er met de stamper een mooie puree van.

    - geroosterde pompoen: maak een pompoen schoon en snijd er flinke dobbelstenen van; wrijf ze in met olijfolie en kruid vervolgens met peper, zeezout, wat venkel en korianderzaad uit de vijzel, leg de gekruide blokjes op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in een oven van 185 graden.

    - cavalo nero (zwarte kool): strip het blad van de stelen; snijd de bladeren in dunne reepjes; doe de reepjes in een pan met een hele schoongemaakte teen knoflook, peper, zout en een scheut kookroom; laat de reepjes 5 minuten koken.

    Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Marjan en Jolanda, af en toe kijken op deze site levert me weer veel inspiratie. Tijdje niets van me laten horen, maar nu weer lekker rond gespit op jullie blog.
    Tot gauw.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen,

    Ik kwam je blog tegen op www.eediete.nl en het lijkt ons leuk om een samenwerking aan te gaan, in de vorm van elkaar promoten via website en social-media.
    Kitchen&More heeft een actieve Facebookpagina met 21.000 likes. Ook hebben wij een recepten pagina waar we website promoten en onze partners benoemen in zelf geschreven recepten.

    Ik hoor graag of je hier voor open staat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Kitchen&More,

      Dank voor jullie bericht. We gaan jullie pagina's even bekijken en komen er graag op terug!

      Heb een heerlijke dag,

      Jolanda en Marjan

      Verwijderen
  6. Hartstikke leuke blog met een hoop zinvolle informatie. Erg leuk dat jullie workshops geven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, Klaas. Dat horen wij graag!
      Heb gelijk even jullie site bekeken. Sfeer en smaakvol!
      Altijd goed om van elkaars bestaan te weten.

      Groet!

      Verwijderen
  7. Dag Zusteren,

    Ik keek naar jullie leuke receptje van minimuffins, want ja ik heb ook zo'n bakblik en ja, daar ben ik nu al mee verloofd. Máár: ik zie overal óf recepten waar je alles door elkaar hannest om er dan iets muffinachtigs van te maken, óf recepten waar je bladerdeeg voor gebruikt (en ik ben níét verloofd met bladerdeeg) of kant en klaar hartigetaartdeeg (of zo). En ik wil die kleine beestjes nou juist elegant beleggen met een echt deeg. Mag ik jullie minimuffindeegrecept? Dankuwelalstublieft?

    Met groet!
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beste Monique,
    Leuk dat je ook zo'n fan bent van mijn favoriete bakblik!
    Uit je vraag begrijp ik dat je geen recept van bladerdeeg zoekt, maar ook niet van een beslag?
    Voor een zoete variant kun je dan bijvoorbeeld een basis van harde wener maken (100 gram suiker, 200 gram zachte boter, 300 gram bloem en 1 ei). Eenvoudig te maken echt deeg.
    Is dit waar je op doelt?

    We zijn benieuwd naar jouw eindresultaat. Stuur je een foto?

    Groet terug!
    Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen