zondag 11 oktober 2015

Broodje met... nr. 1

Broodje rookvlees, zuurkool en kerriemayonaise


Natuurlijk is een broodje kaas altijd lekker, vooral als het lekker brood is (vers volkoren met knapperige korst) en lekkere kaas (voor mij liefst een boeren extra belegen), maar er zijn zoveel andere soorten beleg die je vrolijk maken als je je lunchpakket openmaakt of aan tafel schuift.

Om interessante combinaties op een rij te zetten lijkt me een serie over brood en beleg een leuke uitdaging. Vooral als jullie ook met ideeën komen over smakelijke bijzondere combinaties!
Stuur je reactie onderaan deze blogpost en we proberen ze uit.

Hier is nummer 1 van de serie Broodje met... :
een bruin pistoletje met rookvlees, zuurkool en kerriemayonaise, een echt herfstnummer.


Wat heb je nodig?
- lekkere boterham of broodje
- 50 gram gesneden rookvlees
- 100 gram zuurkool (ongekookt)
- kerriemayonaise*

* Je kan kerriemayonaise in een tube kopen, maar ook heel eenvoudig zelf maken.
Hiervoor roer je de volgende ingrediënten door elkaar:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel grove mosterd
- peper uit de molen


Hoe beleg je?
Kijk naar de foto dan wijst het zich vanzelf. En het is ook een idee om de kerriemayonaise op het broodje te smeren en dan te beleggen met het rookvlees en de zuurkool.


Wist je?
dat rauwe zuurkool heel goed is voor je spijsvertering?

1 opmerking:

  1. Een Jiddische klassieker is met pastrami en kleine augurkjes en dan lauwe sauerkraut

    BeantwoordenVerwijderen