maandag 16 september 2019

Indian Summer Soup

Courgette-spinaziesoep


Afgelopen zaterdag was een mooie Indian Summer zaterdag. Het fruit en de groenten lachten de vrolijke mensen toe vanuit de kraam van AGF de Mol op de Reuringmarkt, de lucht was strak blauw en de zon was er helemaal bij. Daarom maakten de Keukenzusters een soep met een hoog nazomer-gehalte: courgette, spinazie, prei, en een pieper. En voor de Indian touch: een groene peper, kokosmelk, kerrie, komijn en kurkuma.
Dit is zo'n soep waar je zelf je eigen draai aan kan geven. Wees creatief en gebruik de groenten waar je zin in hebt. Je zou ook broccoli kunnen gebruiken in plaats van spinazie, of groene of palmkool, groene erwtjes of paksoi.
De basis maak je met de specerijen, de groene peper, prei en courgette, groentebouillon en kokosmelk. Daarna ga je helemaal los met je creativiteit of met wat er nog in je groentela ligt.

Voor een hoeveelheid van ongeveer 2 liter heb je het volgende nodig:
- 1 scheutje olijfolie
- 1 tl kerrie
- 1 tl komijn
- 1 tl kurkuma (geelwortel)
- 1 groene peper
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 aardappel
- 1/4 liter groentebouillon (een half blokje)
- 400 ml kokosmelk
- kneepje citroen of limoen

Bereiding:
* Doe de specerijen en het verse groene pepertje bij het scheutje olijfolie in je beste soeppan en laat deze zachtjes smoren tot de geuren loskomen
* Voeg alle gewassen en gesneden groenten toe behalve de spinazie, en schep ze goed om
* Wanneer alle groenten bedekt zijn met de specerijen en wat zijn meegebakken doe je de bouillon en de kokosmelk erbij
* Laat het nu zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn
* Doe de spinazie in de pan en pak je staafmixer
* Als je die gereed hebt mix je de alles tot een romige soep
* Een kneepje citroen of limoen is lekker, en proef af op zout en peper


Geen opmerkingen:

Een reactie posten