maandag 9 juni 2014

Gegrilde pastinaak

Stripverhaal van een witte wortel


Schil de pastinaken met een dunschiller, verwijder de kroontjes met een mes

Snijd de pastinaken in de lengte in plakken van 4 mm.
Dat gaat natuurlijk fijn met een snijmachine, maar met een groot scherp mes kom je ook een heel eind.

Wrijf de plakken gelijk aan beide zijden in met limoen of citroen. Dit om verkleuring tegen te gaan.

Kwast ze vervolgens in met olijfolie.

Verhit de grillpan. Doe er geen olie in!
Gril de plakken pastinaak om en om. Elke lading heeft zo'n 10 minuten totaal nodig voor beetgaar resultaat.
Deze grillpan van Le Creuset heeft een mooie dikke bodem.

Leg de plakken op keukenpapier en laat ze afkoelen.
Je kan er nu van alles mee doen.
* verwerken in een salade met bladsla
* doe 'ns gek en maak een hamburger met (gebakken) witte vis, plakjes gekookte biet, mosterd en deze gegrilde pastinaak
* geef als groente bij gebakken St. Jacobsschelpen
* of ... zoals ik op deze broeierige dag deed:
Gebruik reepjes als vulling voor een Vichyssoise!
Het recept voor deze aardappel-prei soep vind je hier.
Gisteren maakte ik deze soep al, zodat die vannacht lekker kon afkoelen. In plaats van zout gebruikte ik een bouillonblokje om de aardappelen en prei in te koken.

2 opmerkingen:

  1. Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
    Hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Dames, lijkt me lekker om eens te proberen op zonnige dagen in de tuin

    BeantwoordenVerwijderen