zondag 12 april 2015

Combi knolselderij en wortel

Uit de oven


Geen aanslag op je portemonnee -of je pinpas- en ook niet op je tijd: dit smakelijke bijgerecht van wortels, knolselderij en komijn.
Terwijl deze groenten in de oven staan bereid je de andere gerechten van je menu.
Lekker bij een stukje vis, maar ook heel lekker bij een iets met oude geitenkaas!

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- een halve knolselderij
- een halve bos bospeen of 4 niet te grote (winter-)penen
- een eetlepel boter
- een scheutje olijfolie
- een eetlepel komijnzaad
- peper en zout
- een halve citroen

Bereiding:
- Doe de boter met de olie in een braadslee of ovenschaal,  en zet deze midden in de oven die je voorverwarmt op 175 graden
- Snijd de halve knolselderij in plakken van 1,5 cm dik, schil deze en snijd er dan "dikke frieten" van
- Snijd de geborstelde wortels in ongeveer even dikke repen (als de bospeentjes klein zijn kan je ze heel laten)
- Haal de braadslee uit de oven, leg de groenten erin
- Bestrooi met het komijnzaad, zout en peper en schep alles om, zo dat de groenten glimmen van de boter
- Rooster ongeveer een half uur, haal de braadslee uit de oven
- Rasp de helft van de schil van de citroen erover en besprenkel met wat druppels citroensap


Geen opmerkingen:

Een reactie posten