Pastinaaksoep met kerrie en peer
Toen de aardappel nog niet bekend was in Europa werd er veel pastinaak gegeten. Deze wortel met wit vlees komt van een plant uit de schermbloemenfamilie en smaakt licht zoet met een hint anijs.
In deze soep combineert de pastinaak verrassend goed met een lekkere kerrie en peer.
(voor ongeveer 2 liter soep)
- 2 pastinaken, geschild en in blokjes
- 2 flinke handperen, geschild en in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 theelepels kerrie
- 1 liter water
- rasp van 1 limoen, sap van een halve
- peper en zout naar smaak
- geroosterde zonnebloempitten of pijnboompitten en/of venkelzaad
Werkwijze
- Fruit de ui hierin zachtjes aan
- Voeg de kerrie toe en laat die even meefruiten
- Doe de blokjes peer en pastinaak erbij en roer al scheppend om
- Blus af met 1 liter water en doe de verkruimelde bouillonblokjes erbij
- Laat zachtjes koken tot de pastinaak gaar is (ongeveer 20 minuten)
- Pureer de soep met een staafmixer
- Voeg de limoenrasp toe en het sap toe
- Proef of er peper en zout naar smaak in zit
- Rooster zonnebloempitten of pijnboompitjes en/of venkelzaad in een droge koekenpan
- Schep de soep in kommen, strooi wat pitten erover en een paar druppels olijfolie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten