dinsdag 13 januari 2015

Carrot-coconutsoup



Wortelsoep met kokosmelk 

Studenten opgelet! Hier is weer zo'n recept dat prima in je budget past. Bovendien is het voedzaam en gezond, en heel goed om daarna nog even flink aan de bak te gaan met je werkstukken, theorie of misschien een sporttraining......
Dat wil overigens niet zeggen dat mensen die al dicht tegen hun pensioen aanzitten niet kunnen genieten van deze hartverwarmende wortelsoep!

* Dit recept is voor 6 kommen soep en kost je zo'n 0,75 euro per kom.

Inkopen of uit je voorraad:
- een zak winterwortels (1 kilo)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- een halve chilipeper zonder pitjes
- 1 blik kokosmelk of 2 kleine pakjes
- 2 eetlepels (olijf-)olie
- 2 theelepels kerrie
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 liter heet water

Eventueel:
- bosje koriander of lenteuitjes

Benodigdheden:
- snijplank, mes, grote of soeppan, pollepel, fijnschiller en een staafmixer

Wat ga je doen?
- snijd de uien in ringen, de knoflook en de chili in stukjes;
- verwarm de olie in een pan en bak de ui met de chili en knoflook aan;
- maak ondertussen de wortels schoon met een fijnschiller en snijd ze in blokjes;
- voeg de wortels toe en roer ze door de uien, laat ze even meebakken;
- kook 1 liter water en los de bouillonblokjes erin op;
- strooi de kerrie over de wortels en giet de bouillon erover;
- voeg de kokosmelk toe en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen;
- laat de soep iets afkoelen of doe erg voorzichtig wanneer je de soep pureert met de staafmixer;
- proef of er nog wat zout of peper bij kan.

Lekker met wat blaadjes koriander of ringetjes bosui en (geroosterd) brood.

Eet smakelijk!

1 opmerking: