zondag 22 maart 2015

Gerookte zalm met zwarte olijventapenade en citroenmayonaise

Snelle lunch om langzaam te eten

Soms is het een kwestie van uitgekookt boodschappen doen en van goed gebruik maken van je voorraad. Je hebt nu eenmaal niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Als je zorgt dat je onderstaande ingrediĆ«nten in huis hebt kan je dit gerecht op elk moment tevoorschijn toveren in een mum van tijd. 
Ook je plotselinge bezoek vindt dit vast een lekker bordje!

Zorg dat je het volgende in huis hebt:
- een portie gerookte wilde zalm
- mayonaise en citroen
- zwarte olijven zonder pit, knoflook en olijfolie
- een paar sneden lekker brood (uit de voorraad in de vriezer)
- eventueel een takje dille (gedroogd kan ook)

Voor de olijventapenade:
Doe de ontpitte olijven met 1 of 2 tenen knoflook, een theelepel citroensap en een scheut olijfolie in een hakmolentje of keukenmachine. Hak tot gewenste fijnheid en voeg eventueel peper en zout toe.

Voor de citroenmayonaise:
Gebruik je reguliere of zelfgemaakte mayonaise en roer er wat citroensap door.

Rooster de boterhammen en snijd ze schuin door.
Leg de zalm op het bord, leg er een lepel citroenmayonaise en een lepel tapenade naast, schik het geroosterde brood erbij en leg de dille op de zalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten