Zelfgemaakte pasta met een heerlijke vulling
Zelf verse pasta maken is echt helemaal niet moeilijk. Je hebt er maar twee ingrediƫnten voor nodig: bloem en ei.
En als je (nog) geen pastamachine hebt, kun je de pasta ook met een bebloemde deegroller uitrollen. Dan kun je deze fijne grote raviolone maken, want daarvoor hoeft het 'deeg' niet al te dun te zijn.
We hebben er dus ook maar meteen een heerlijke vulling voor je bijgedaan. (Die komt je misschien bekend voor?)
In onze kookworkshop is vaak de meeste verbazing over dit gerecht. Zo eenvoudig en zo leuk om te maken! En als je het eenmaal geproefd hebt...
Koop voor pasta een pak bloem waarop tipo "00" staat. Dit is de beste bloem voor pasta en is in de meeste supermarkten te krijgen en vaak ook in Turkse winkels.
Het recept hieronder is voor een voorgerecht voor 6 personen. We rekenen 3 raviolone p.p., dus je hebt er dan 18. Vind je dat teveel? De verhouding is altijd 100 gram bloem op 1 ei. Je kunt het recept voor de pasta dus zelf aanpassen.
Wij geven je de methode 'met de hand', maar je kunt het deeg natuurlijk ook in een keukenmachine met deeghaken laten draaien.
Veel plezier!
En als je (nog) geen pastamachine hebt, kun je de pasta ook met een bebloemde deegroller uitrollen. Dan kun je deze fijne grote raviolone maken, want daarvoor hoeft het 'deeg' niet al te dun te zijn.
We hebben er dus ook maar meteen een heerlijke vulling voor je bijgedaan. (Die komt je misschien bekend voor?)
In onze kookworkshop is vaak de meeste verbazing over dit gerecht. Zo eenvoudig en zo leuk om te maken! En als je het eenmaal geproefd hebt...
Koop voor pasta een pak bloem waarop tipo "00" staat. Dit is de beste bloem voor pasta en is in de meeste supermarkten te krijgen en vaak ook in Turkse winkels.
Het recept hieronder is voor een voorgerecht voor 6 personen. We rekenen 3 raviolone p.p., dus je hebt er dan 18. Vind je dat teveel? De verhouding is altijd 100 gram bloem op 1 ei. Je kunt het recept voor de pasta dus zelf aanpassen.
Wij geven je de methode 'met de hand', maar je kunt het deeg natuurlijk ook in een keukenmachine met deeghaken laten draaien.
Veel plezier!
Dit heb je nodig:
- 400 gram bloem tipo “00”
- 4 eieren
- een halve flespompoen
- scheutje olijfolie
- 250 gram zachte geitenkaas
- peper en zout
- 125 gram boter
- 40 blaadjes gewassen salie
- Parmezaanse kaas (geraspt, of geschaafd)
Dit ga je doen:
- zorg dat de oven ongeveer 175 graden Celsius is
- snijd de pompoen in blokjes van 2 bij 2 cm zonder schil*, leg deze op een bakblik bekleed metbakpapier
- druppel olie over de blokjes en wrijf ze aan alle kanten in
- bestrooi met peper en zout en bak ongeveer 20 minuten
- laat de pompoen afkoelen
- stort de bloem in een bergje op je werkblad, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin
- roer de eieren los met je vingertoppen en roer steeds een beetje meer bloem door het ei tot je er een bal van kan maken
- gebruik eventueel een eetlepel water om het deeg wat soepeler te maken en kneed het deeg goed door
- wikkel het deeg als een dikke plak in huishoudfolie en leg het een half uur in de koelkast om te laten rusten en te koelen
- maak een puree van de pompoen en de geitenkaas, proef of er voldoende peper en zout in zit
- verdeel het pastadeeg in 4 stukken, sla deze wat plat en bestuif ze met bloem
- haal de stukken door de pastamachine, begin op de grofste stand tot de gewenste dikte (ongeveer 2 mm)
- leg de plakken op een met bloem bestoven werkblad, steek een rondje van ca. 10 cm. uit en leg een lepeltje pompoenvulling in het midden
- kwast de rand in met water en vouw de ene helft over de andere, zorg dat je de lucht eruit drukt
- druk de rand met een vork op elkaar,
- laat de raviolone op een schone met bloem bestoven theedoek rusten
- breng een grote pan met water aan de kook, voeg als het water kookt zout toe
- smelt de boter in een koekenpan en leg de blaadjes salie erin, bak ze rustig tot ze krokant zijn
- kook de raviolone in het kokende water in ongeveer 5 minuten beetgaar
- schep ze in warme diepe borden, leg de blaadjes salie erop, sprenkel er wat salieboter over en rasp tot slot wat Parmezaan over de raviolone
* Normaal gesproken schillen wij de pompoen niet, maar om het pastadeeg niet te beschadigen, doen we het hier wel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten