zaterdag 30 mei 2015

Lamsrol



Gevulde lamsnek

Lamsvlees is nou typisch iets voor de lente. Omdat onze lente zo koud is dit jaar nemen we een mooi stuk lamsnek en maken er een malse rollade van. Een plak van dit langzaam gegaarde vlees combineert goed bij knolselderij en venkel uit de oven en een kruimige pieper. En kan je ook in de herfst eten.

Koop een stuk ontbeende lamsnek voor dit recept (het is een stuk voordeliger dan lamsrack of koteletjes) en haal je gietijzeren braadpan tevoorschijn.

Inkopen of uit je voorraad:
(voor 4 personen)

- 500 gram lamsnek (ontbeend)
- wat takjes rozemarijn
- 4 tenen knoflook
- peper en zout
- 2 eetlepels olie en 20 gram boter
- scheutje wijn
- scheutje balsamico azijn
- slagerstouw


Bereiding:
- Leg het stuk vlees open, bestrooi het met peper en zout, verspreid de takjes rozemarijn en de stukken knoflook erop;
- Rol het stuk vlees strak op en bind het met stukken slagerstouw dicht;
- Verwarm de olie met de boter in een braadpan, schroei het vlees op hoog vuur rondom dicht;
- Blus af met een scheut wijn (of wat water) en draai het vuur laag;
- Voeg een scheutje basamico azijn toe en laat het stuk vlees heel zachtjes zo'n anderhalf uur sudderen met het deksel op de pan;
- Keer het halverwege de suddertijd om;

- Laat het vlees 5 minuten rusten voor je het in plakken snijdt;
- De jus is erg lekker over de piepers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten