zaterdag 2 mei 2015

Spicy spiesjes


Stokjes met kalkoenblokjes

Of je ze nou roostert in de grillpan of op de barbecue, ze zijn verrukkelijk!

Een beetje werk zit in het maken van de marinade en dan een portie geduld. 
Het loont: het kalkoenvlees blijft sappig en krijgt veel smaak!

Je boodschappen of uit de voorraadkast:
(voor 4 personen)

- 400 gram kalkoenfilet of kalkoenbiefstuk
- 2 fijngesneden sjalotten
- 4 fijngesneden tenen knoflook
- 1 (gedroogde) chili zonder pitjes
- 2 theelepels korianderzaad
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepels sesamolie
- 5 eetlepels olijfolie

Bereiding:
- snijd het kalkoenvlees in blokjes van ongeveer 2,5x2,5x2,5 cm;
- maal het korianderzaad, het komijnzaad en het zeezout samen in een vijzel;
- doe dit samen met de andere ingrediƫnten in een kom en roer goed door elkaar;
- voeg de kalkoenblokjes toe en schep alles zo om dat alle blokjes bedekt zijn met de marinade;
- wacht: anderhalf uur tot 2 uur (langer mag ook);
- rijg de blokjes aan spiesjes (die platte van bamboe zijn heel fijn, want dan draait het vlees mee als je ze  keert) en gril ze zo'n 8 minuten om en om.





Smul smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten