vrijdag 4 november 2016

Victoriabaars met gremolata


Vis en papillotte 

In onze week kennen wij weinig regelmaat, maar het weekend begint zaterdag steevast met een bezoek aan de markt. Waar ik woon is de markt klein te noemen, maar des te leuker is het dat je dan persoonlijk contact hebt met de ondernemers. We kopen brood, groenten en fruit, kaas, olijven en ander lekkers. En bijna altijd een vis. Soms gebakken, maar meestal een verse. Zoals deze Victoriabaarsfilet.

Een makkelijke vis om te bakken, valt niet snel uit elkaar en is heerlijk sappig.
Deze keer koos ik om 'm 'en papillotte' te bereiden, in een pakketje dus.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

- een flinke visfilet, bijvoorbeeld Victoriabaars, maar zalm of kabeljauw kan ook
- verse spinazie
- 1 sjalot
- rode puntpaprika
- 2 tenen knoflook
- handvol platte peterselie
- 1 biologische citroen, geraspt en daarna in parten gesneden
- peper en zout
- 2 stukken alufolie

Dit ga je doen:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Roerbak de spinazie kort met het gesnipperde sjalotje en de kleingesneden paprika.
Giet dit in een zeef en laat uitlekken.
Smeer de vis in met wat zout en peper en snijd de filet in 2 stukken.

Maak een gremolata van de citroenrasp, de kleingesneden knoflooktenen en de fijngehakte peterselie.
Verdeel dit over de vis.
Leg 2 vellen alufolie op het aanrecht, leg op beide een hoopje groente met daarop de vis.
Vouw het pakketje dicht, maar laat wel wat ruimte tussen de bovenzijde van de vis en de folie. Zorg dat de naad aan de bovenzijde zit.
Leg de pakjes in de oven en een krappe 20 minuten later heb je een geweldig sappige en gezonde maaltijd uit een pakje. Geef er parten citroen bij en bijvoorbeeld een heerlijke knapperige salade.

Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten