zondag 30 oktober 2016

Lunchsalade met farro

Farro, een oeroude graansoort, lijkt op spelt en emmer. In Italië wordt farro onder andere gebruikt in een stevige soep, maar ook als ingrediënt van een salade. Heel erg lekker omdat hij een leuke beet heeft en wat nootachtig smaakt. En nu farro behalve in de schappen van de natuurwinkel ook bij appie ligt is het tijd voor een recept van deze salade, gebaseerd op mijn kooklessen in Umbria afgelopen zomer.



Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)

- 50 gram farro
- 1 kleine courgette
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- peterselie
- peper en zout
- 2 tomaten
- scheutje (appel-)azijn
- nog een scheutje olijfolie
- waterkers of rucola
- 40 gram pecorino of andere
  (schapen-)kaas
- balsamico(-crème)


Bereiding:
* Zet de farro op met koud water en kook ongeveer 25 minuten tot beetgaar. Spoel in een zeef af onder koud water.
* Halveer de courgette in de lengte en schraap er met een lepel de zaadjes uit, snij de courgette in halve maantjes. Hak de knoflook fijn.
* Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en smoor de courgettereepjes met de knoflook beetgaar.  Voeg fijngehakte peterselie, peper en zout toe en laat afkoelen.
* Haal de zaadjes met het sap uit de gehalveerde tomaten en snij deze dan in kleine stukjes.
* Vermeng de farro met appelazijn, olijfolie, de stukjes tomaat en wat peper en zout.
* Schik wat waterkers of rucola op een plat bord, verdeel de courgette en de farrosalade en steek er wat puntjes kaas in. Dresseer met balsamico.

Buon Appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten