woensdag 23 mei 2018

Bladerdeeghapjes: lekker simpel!



Bladerdeeghapjes met een smeuïg smeerseltje

Soms heb je de behoefte aan een lekker, makkelijk hapje, dat niet doorsnee is, wel eenvoudig te maken in grote hoeveelheden.
Zo'n moment hadden wij vorige week, toen we aan de voorbereiding werkten voor een catering opdracht. Voor ruim 75 mensen hadden we al het nodige bedacht, maar wilden voor het borrelmoment nog graag een aanvulling op de kaasplanken. En dat werden deze hapjes. Geïnspireerd op  een idee van Marjans' moeder.

Wij maakten vier schalen vol, maar hieronder geven we het recept voor 1 rol bladerdeeg, waar je ca. 25 hapjes uit krijgt.

Qua vulling vertellen we je nu wat wij deden, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos.

Dit heb je nodig:

1 rol bladerdeeg
1 bakje kruidenkaas
1/2 potje (of klein potje) zongedroogde tomaatjes, goed uitgelekt (of zelf gedroogde tomaatjes uit de oven)
wat geraspte parmezaanse kaas

Dit ga je doen:

Meng in de keukenmachine de kruidenkaas met de tomaatjes tot je een aardig glad mengsel hebt.
Smeer dit mengsel gelijkmatig over de lap bladerdeeg, maar laat aan een lange kant 1,5 cm. vrij.

Rol de het bladerdeeg goed op, over de lange kant en eindig aan de 'schone' kant.
Verpak de rol in een stuk vershoudfolie en draai de uiteinden als een soort toffeeverpakking. Leg de rol minimaal een uur, maar het kan natuurlijk ook al 'de avond ervoor', in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden.
Verwijder de folie en snijd de rol in plakjes van ca. 3/4 cm. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg daar de schijfjes plat op. Bestrooi ze met een beetje parmezaanse kaas en schuif het blik in de oven. Na ca. 20 minuten heb je heerlijke hapjes.

Wil je variëren? Denk aan pesto, geitenkaas met walnoten, roomkaas met gerookte zalm, feta met geroosterde paprika, tapenade, leef je uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten