maandag 11 juni 2018

Bietjessalade, net even anders


Natuurlijk kan je een pakje voorgekookte bietjes kopen, maar zoveel lekkerder is het wanneer je ze zelf even kookt.
Zet de bietjes op in een pan met ruim water en kook ze, afhankelijk van de grootte, een half tot een heel uur. Laat ze gelijk schrikken onder de koude kraan. Zo krijg je het velletje heel makkelijk los, je wrijft het er dan makkelijk af. Wil je geen rode handen? Doe even een handschoentje aan. Die haal je bij de supermarkt in zakjes van 10 stuks voor een prikkie.


De dressing maakt het!

Bietjes, lof, Manchego en dille met een dressing met een twist

Wat heb je nodig?

- gekookte bietjes
- wat struikjes witlof
- een stukje Manchego (Spaanse schapenkaas)
- verse dille

voor de dressing:
- zure room
- mayonaise
- sherryazijn
- gembersiroop
- zout en peper

- wat notenolie (of halve wal- of pecannoten)

Wat ga je doen?

- snijd de bietjes in hele of halve plakken en de Manchego in driehoekjes
- leg op elk bordje dat je wilt serveren wat blaadjes witlof, schik de bietjes en de kaas er om en om op
- klop de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en schep een flinke eetlepel op elke salade
- garneer ruim met verse dille en giet er nog een straaltje notenolie over 

Heerlijk voor een zomerse avond binnen of buiten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten