dinsdag 19 juni 2018

Salade met komkommerkruid en kip parmezaan
Kleurige salade met blauwe bloemetjes en krokante kip

Wij kregen het mooi gebonden boek 'De Wandelende Fijnproever'. Het boek telt 150 recepten die gemaakt zijn met zelf geplukte of verzamelde wilde planten, bloemen, noten, vruchten, paddestoelen en wieren.


De fijnproever in ons wil natuurlijk graag z'n maaltje zelf bij elkaar scharrelen, maar hoe en waar vind je de juiste blaadjes en bloemetjes? En hoe herken je ze? Het staat er allemaal uitgebreid in. Gelukkig zit er ook een gifwijzer bij, die niet alleen van belang is voor paddestoelen...

Er is veel te lezen en te leren in dit boek. En te koken, als je met succes hebt geplukt.
Zo zullen velen van jullie verrast zijn om te weten dat je zevenblad kunt eten. Dus, mocht je daar last van hebben in je tuin, dan weet je wat je te doen staat! Je maakt er een heerlijke combi met gemarineerde worteltjes mee. Zevenblad heeft nl. een heel aromatische geur en smaak. De schrijver Ria Loohuizen zegt: 'Je weet dat het gewas niet uit te roeien is, dus uittrekken en koken die handel, het is net zo lekker en gezond als spinazie.'
Het recept voor de gemarineerde worteltjes met zevenblad staat in het boek.

Wij kozen er dit keer voor om de bloemetjes van de Bernagie (komkommerkruid in de volksmond) die in de tuin staan, te gebruiken bij een verder ook heel kleurrijke salade.

We serveerden er Parmezaanse kip bij. Hiervoor doe je 2 losgeklopte eieren in een schaal, in een andere schaal meng je panko of gewoon paneermeel met geraspte parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en wat verse peterselie. Haal stukken kipfilet of kippendijtjes eerst door het eimengsel en rol ze daarna goed door het droge mengsel. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bak ze ca. 20 minuten op 190 graden.

Eet smakelijk!


De wandelende fijnproever is een uitgave van Fontaine Uitgevers | ISBN 978 90 5956 715 3Geen opmerkingen:

Een reactie posten