zaterdag 13 oktober 2018

Venkel-Paprikasoep


Vier-Jaargetijden-Soep uit de Soepbijbel


Wij maken veel soep. Degenen die ons kennen, weten dat we met regelmaat op de groentekraam van onze IJburgse markt verse groenten en fruit promoten, door er iets lekkers van te maken. Klanten van de markt proeven dan onze soep, of ander maaksel, en laten zich inspireren om het gerecht ook te maken. En vaak is dat dan omdat het nét even anders is.
Zoals deze groentesoep. Door de venkel is hij net dat beetje anders. En het leuke van deze combinatie van groenten is dat hij fris is in de zomer en verwarmend in het koude deel van het jaar.
Deze soep is verrassend eenvoudig te maken en het recept komt dit keer uit de Soepbijbel*.

Dit heb je nodig voor ca. 2,5 liter soep:

2 l. groentebouillon (wij maakten het ons zelf makkelijk en gebruikten 2 groentebouillontabletten voor de hele pan)
2 uien
500 gr. wortel
500 gr. venkel
500 gr. rode paprika
1 takje basilicum

Dit ga je doen:

Maak alle groenten schoon en snijd ze in grove stukken.

Breng alle groenten samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Laat 60 tot 90 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en voeg het basilicum toe.

Pureer de soep in zeker 10 minuten tot een glad geheel.

Je kunt de soep versieren door er wat kruidenkaas over te strooien, een plukje koriander of peterselie, een scheutje noilly prat of pernod, of, zoals op de foto met lekkere grove croutons van oud bruin brood.
Zo maak je er steeds iets bijzonders van, terwijl de soep zelf een fluitje van een cent is.* Uitgeverij Carrera geeft met regelmaat een nieuwe kookbijbel uit. Zo kun je nu al kiezen uit de
Groentebijbel, Visbijbel, Wildbijbel, Stamppotbijbel, Saladebijbel, Bakbijbel, Pastabijbel, Vleesbijbel, Worstbijbel, BBQbijbel, Pizzabijbel, Broodbijbel, Koekjesbijbel, Chocoladebijbel en... de Soepbijbel! De boeken zijn alle samengesteld door experts op het betreffende onderwerp. Praktisch, met veel uitleg, zijn het zeer bruikbare boeken met veel recepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten