zondag 26 oktober 2014

Chocolade zoals je het maar zelden proeft

 Heel veel chocolade 


Inmiddels kennen we allemaal wel het fairtrade 'merk'. Het logo dat er voor staat dat ook de mensen aan het begin van de keten, de verbouwers, een eerlijke prijs krijgen voor hun product.

In de wereld van cacao gaat het nog een hele grote stap verder dan dat.
Daar is ook een stroming om heerlijke chocolade te maken van regionale producten.
Niet alle cacaobonen van overal bij elkaar gevoegd en dan als bulk verschepen, maar de regio's uit elkaar houden en zo dus ook het voordeel halen uit de zeer specifieke regionale smaken.

Dit is, in een notendop, of liever een cacaobonendop, de gedachte achter Origin Chocolate.
Zij organiseerden gisteren in het Koninklijke Instituut voor de Tropen in Amsterdam het internationale Origin Chocolate event.
Waarom in Amsterdam? Omdat Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld heeft!
chocolade event in KIT Amsterdam
De (lokale) producenten waren in grote getale aanwezig met hun prachtige producten.
Ze kwamen uit Vietnam, Colombia, Lithouwen, Brazilië, Madagascar, Zwitserland, Grenada, Mexico etc., etc.
Vijfentwintig chocolade-goeroes lieten het massaal aanwezige publiek proeven en genieten van hun prijswinnende producten.

In zogenaamde tasting rooms zogen de chocoladeliefhebbers nog meer kennis en smaken op.
Wat dacht je van de combinatie rum, wijn, bier of thee met chocolade? Daar kun je je misschien nog wel iets bij voorstellen. Maar kun je dat ook bij de combi kaas en chocolade?
Verder kon je er veel kennis opdoen over cacao en chocolade, over de oorsprong, de productieketen en over nieuwe ontdekkingen. Visies en trends werden gedeeld, kookboeken verkocht en natuurlijk chocolade. Heel veel chocolade.


Je moet nu nog een jaartje wachten, maar dan is het er weer, dit heerlijke chocolade event. 
Wij zullen je hier op tijd waarschuwen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten