maandag 27 oktober 2014

Herfstsalade met venkel en sinaasappel


salade venkel sinaasappel

Herfst met een zonnetje


Het blijft maar lekker weer! Natuurlijk merk je aan van alles dat we in de herfst zitten, maar vandaag is het nog 16 graden. Heerlijk toch?
Zo zag ik net nog iemand op slippers lopen. Met blote voeten! En dat op 27 oktober...

Brengt me wel gelijk bij het volgende punt. Met dit weer is het 's morgens best lastig om te bedenken wat je aan zal trekken. Niet te luchtig meer, maar ook nog niet te warm. Laagjes, dat is misschien het beste. Kan je met alle winden meewaaien!

Hetzelfde hebben we een beetje in de keuken.
Bbq'en zit er niet echt meer in, maar dit weer zorgt er ook voor dat we nog niet elke dag zin hebben in stoof en stamppotten.
Terwijl de natuur ons natuurlijk wel herfstige heerlijkheden geeft.
Zo kreeg ik laatst van een goede vriendin een hele zak verse walnoten! Mmmmm!

Gisteravond heb ik er een aantal gekraakt. En gebruikt in een salade.
Eigenlijk net als met m'n kleding: in laagjes!
Deze mooie noten zijn een heerlijke combinatie met zonnige sinaasappels en fijne frisse venkel.
En het leuke is, je kunt het als voorgerecht, bijgerecht of lunch-hapje eten.

Het recept is zeer eenvoudig:

Dit heb je nodig: 

2 sinaasappels
1 venkelknol
een paar walnoten
olijfolie
peper
kruiden naar wens, bijvoorbeeld een paar blaadjes munt.

Dit ga je doen:

Snijd de schil van twee sinaasappels (zie de foto hier onder) en snijd er overlangs mooie, niet te dikke, plakken van.
Vang het sap op en meng dat met een scheutje olijfolie en wat versgemalen peper.
Snijd of schaaf de venkel dun.
Pel de walnoten, rooster ze heel even in een droge koekenpan.
Versier een mooi bordje met deze laagjes.
Maak het af met een fris blaadje munt of kruiden naar keuze.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten