donderdag 18 mei 2017

Penne met Paprika

De Keukenzusters kennen dat gevoel maar al te goed: je bent gaar van de werkdag, je hebt niet veel energie over om te bedenken wat je zult gaan koken, maar je wilt toch een volwaardige maaltijd nuttigen.
Daarom komen wij de komende tijd met een aantal suggesties die je sneller op tafel zet dan de pizzakoerier kan bezorgen. De recepten zijn ook nog eens zonder pakjes of zakjes, gewoon gezond en puur, en de kinderen vinden het ook lekker. Wordt het toch nog een LEKKER DAGJE!

In de vorige Blog schreven we al dat we binnenkort zullen komen met basistips voor een goede basisvoorraad. Voor deze snelle maaltijd gebruik je o.a. volkoren pasta en een goede olijfolie. Beide heb je natuurlijk in je voorraadkastje. De paprika wordt rauw verwerkt en behoudt alle vitaminen.  Met een paar andere ingrediënten erbij maak je binnen 15 minuten de volgende vegetarische maaltijd:

Penne met zoete paprikasaus

(voor 4 personen)


Ingrediënten:
- 350-400 gram volkoren pasta
- 3 of 4 zoete puntpaprika's
- 75-100 gram pijnboompitjes
- 150 gram Parmezaan
- 100 ml. olijfolie extra vergine
- 2 teentjes knoflook
- peper uit de molen
- een pietsie zout
(rucola, peterselie of koriander)

* De saus maak je in een keukenmachine met hakmes (bijvoorbeeld een Magimix) of gebruik het hakmolentje van je staafmixer.


Bereiding:
- Zet een pan met ruim water op en voeg een theelepel zout toe als het water kookt. Kook de pasta in10-12 minuten beetgaar.
- Doe alle overige ingrediënten in stukjes in de keukenmachine en pulse zo lang dat er een smeuïge saus ontstaat die nog een beetje textuur heeft, voeg iets meer olie toe als de saus te droog is.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover, garneer met wat groene kruiden of rucola.

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten