Kottu Roti: gescheurd platbrood met rode kool en wortel
Dit gerecht komt uit het nieuwe kookboek 'Puur India' van Meera Sodha, die je wellicht kent van Made in India.Het boek bevat 130 vegetarische recepten en binnenkort schrijven we er een recensie over op Facebook.
Maar nu geven we je alvast het recept van deze heerlijke groenteschotel.
Ben je geen vegetariër? Dan eet je er toch lekker een stukje kip bij?!
Het leuke van dit gerecht is dat het boordevol groenten zit en, door het gebruik van de specerijen en kruiden, heel veel smaak heeft. De in repen gescheurde platbroden zitten er gewoon doorheen. Kan het makkelijker?
Laat je niet kisten door de lijst met ingrediënten. Je hebt misschien meer in huis dan je denkt.
Binnenkort gaan we tips geven voor een goede basisvoorraad, waardoor je vaak alleen de verse ingrediënten nog maar hoeft te kopen voor dit soort recepten. Houd ons blog dus in de gaten!
Dit heb je nodig: (voor 2 personen als hoofdgerecht)
200 gram romatomaten, vers of uit blik4 tenen knoflook
4 cm gemberwortel, geschild
1 1/2 lange groene chilipeper
2 el. koolzaadolie (of andere neutrale olie die goed heet kan worden)
1 rode ui, in ringen
1 tl. komijnzaad, gekneusd (of gemalen)
2 el. sojasaus
300 gram fijngeschaafde rode kool
300 gram in zeer dunne reepjes gesneden wortel
2 platbroden (paratha's of andere), in repen van ca. 1 cm breed gescheurd
2 eieren, lichtjes losgeklopt
1 tl. zout
4 bosuien, in dunne ringen
handvol verse koriander, gehakt (voor de liefhebber...)
Dit ga je doen:
Mix de tomaten, knoflooktenen, gember en de chilipeper in een hakmolen of keukenmachine/blender tot een gladde pasta.Verhit de koolzaadolie in een koekenpan of wok op halfhoog vuur. Voeg als de olie op temperatuur is de ui toe. Fruit de ui 10 minuten, of tot hij goudgeel en zacht is*.
Voeg de tomaten-specerijenpasta toe, laat hem ca. 5 minuten pruttelen en doe dan het komijnzaad en de sojasaus erbij.
Roer en voeg de kool en de wortel toe.
Laat de groenten 6 minuten garen, of tot ze iets zachter, maar nog wel lekker knapperig zijn. Schep de repen platbrood erdoor met een houten lepel en laat alles nog 4 minuten pruttelen. Voeg de eieren en het zout toe. Schep het mengsel een paar minuten goed om tot het ei gaar is en haal de pan van het vuur.
Schep het gerecht op een serveerschaal of verdeel het over borden. Strooi tot slot de bosui en desgewenst de koriander erover.
* Als je iets meer tijd neemt, zoals hier, voor het bakken van uien, dan wordt elk gerecht zoveel lekkerder! Op halfhoog vuur minimaal tien minuten bakken in voldoende olie
maken ze zacht, gekarameliseerd en prachtig van kleur. Geen verbrande uien meer...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten