vrijdag 12 mei 2017

Dadels met halloumi en platbrood





Dat Souq, het nieuwe kookboek van Nadia en Merijn, bij ons in de smaak valt, is vast geen geheim meer. Daarom nog een heerlijk hapje uit dit boek, als toegift.
Moederdagtip nodig? Dit boek is heerlijk!

Dit gerechtje is eigenlijk bedoeld als onderdeel van een tafel vol mezze, maar ook o zo heerlijk als borrelhapje. En het mooie is dat het in no time op tafel staat.

Dit heb je nodig: 

225 gr halloumi (dit is een kaassoort die niet smelt, maar wel mooie blaren krijgt wanneer je 'm bakt)
2 flatbreads
frisgroene olijfolie
20 ontpitte dadels
4 el. (Libanese) za'atar

Dit ga je doen:

Verhit de oven tot 200 graden C.
Snijd de halloumi in plakjes.
Scheur het brood in stukjes en verdeel ze samen met de kaas over een bakplaat.
Meng er een flinke scheut olie door.
Verdeel de dadels erover en bestrooi rijkelijk met de za'atar.
Laat het brood en de kaas in het midden van de hete oven in circa 15 minuten goudbruin worden en de dadels 'karamilliseren'.

Serveer warm, maar pas op: de dadels blijven lang echt nog loeiheet (bitterbaleffect!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten