dinsdag 30 december 2014

Smeuïge kokosrotsjes

Kokoskoekjes om weg te geven

Ons eennalaatste recept alweer. Voor dit jaar dan, hè.
Voor de Keukenzusters is dit een prachtig eerste jaar geweest.
We begonnen pas in februari, dus er is een heleboel gebeurd.
Zowel via het blog als op Facebook hebben we een mooi aantal trouwe volgers. 
We zijn heel blij met jullie allemaal!

Als uitsmijter een klein receptje. Maar je kunt er van de week nog hoge ogen mee gooien.
Het is ideaal om mee te nemen, bijvoorbeeld als je vrienden en familie een mooi Nieuwjaar gaat wensen. 
Koop of maak er een leuk bakje of schaaltje bij en je hebt echt een hartverwarmend cadeautje.

Dit recept, dat ik ooit kreeg van Pauline, heb ik voor deze gelegenheid iets veranderd. 
Niet drastisch hoor, maar ik gebruikte witte chocolade, waar in het oorspronkelijke recept donkere werd gebruikt. Het kan allebei, maar soms is wit mooier. Zonder chocodip kan natuurlijk ook!

Deze rotsjes kun je het hele jaar maken, maar soms komt het gewoon ineens goed uit. Omdat je een paar eiwitten over hebt bijvoorbeeld.
Van de eiwitten kun je merengue maken, maar dus ook deze heerlijke koekjes. 
Omdat ze zo grillig gevormd zijn, kun je ze ook rotsjes noemen.

Dit heb je nodig: (16 stuks)

2 eiwitten
90 gram suiker
100 gram geraspte kokos
30 gram bloem
optioneel: ca. 60 gram gesmolten chocolade (wit of donker)

Dit ga je doen:

Verwarm de oven voor op 180°C. (Ik verwarm voor op 180 graden met fan en zodra het bakblik de oven in gaat, haal ik de fan er af. Je kent je eigen oven het beste!)

Klop de eiwitten stijf en voeg dan de suiker lepel voor lepel toe. 
Blijf kloppen tot er een stevige glanzende massa ontstaat.

Roer de bloem er eerst voorzichtig door en daarna de geraspte kokos.

Bekleed het bakblik met bakpapier. 'Lijm' de hoeken vast met een likje van het beslag. Dit voorkomt dat het papier steeds gaat schuiven bij de volgende stap.

Schep kleine bergjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. (gebruik een dessertlepel en schep die royaal vol, je kan er ongeveer 16 maken)

Bak ze 12 minuten.

Tijdens het afkoelen kun je eventueel 60 gram chocolade smelten en daarna de onderkant van de koekjes er in dopen. De koekjes moeten wel echt afgekoeld zijn! Laat ook de chocolade weer afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten