woensdag 31 december 2014

Pittige dressing met Thais tintje

Bomvol smaak

Een gegrilde moot tonijn of kalkoenfilet, een biefstukje of gamba's: deze smaakbom past bij van alles!
Je kan hem ook door de pasta of noodles roeren in combinatie met verse of beetgare groenten en tofu.

Onweerstaanbaar lekker 

Deze dressing valt in de categorie heerlijkheden als de geur van vers gebakken brood, gemalen koffiebonen en geraspte citroenschil.
Probeer het eens uit!


Wat heb je nodig?
- een vijzel
- 3 tenen (natte) knoflook
- een theelepel grof zeezout of Maldon zout
- een verse chilipeper zonder pitjes
- 2 eetlepels sesamolie (niet die gearomatiseerde, maar echte)
- 3 eetlepels olijfolie
- sap van een limoen

Hoe maak je de dressing?
- de knoflook in dunne plakjes met het grove zout in de vijzel tot een puree stampen;
- doe de chilipeper in stukjes erbij en maal fijn;
- voeg de sesamolie en olijfolie toe en roer deze erdoor;
- pers de limoen uit en roer ook deze door de dressing;
- klaar is kees!

Als je van koriander houdt: goede combinatie om mee te garneren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten