dinsdag 22 september 2015

Bakbijbel van Rutger


De zoetste bijbel die er is

Er is weer een nieuw bakboek verschenen: Bakbijbel van Rutger van den Broek.

Ken je 'm nog? Rutger was de eerste winnaar van Heel Holland Bakt.
Terwijl wij nu weer genieten van alweer de derde serie, zat Rutger niet stil.
Zijn Bakbijbel kwam deze maand uit. Een overzichtelijk naslagwerk met heldere instructies.

Heb je het eerste boek van Rutger al, dan kom je wel heel wat bekende recepten tegen.
Maar in Bakbijbel staan, in tegenstelling tot in Rutger Bakt, alleen zoetigheden.
De vormgeving is fris en er is gewerkt met heldere pictogrammen.
Zo zie je per recept precies welke attributen je er voor nodig hebt.

Wat wij zelf ook heel handig vinden, is de omrekentabel voor bakvormen.
Er staat per recept dan wel aangegeven voor welke vorm en maat het geschikt is, maar als je die maat nou net niet hebt, kun je in de omrekentabel de maat vinden van jouw bakvorm en de hoeveelheden uitrekenen. Kijk, dat is fijn!

Wat natuurlijk het allerfijnste is, is dat de recepten kloppen. Er is niets zo frustrerend als een recept waaraan je twijfelt.
Toegegeven, we hebben pas 1 baksel gemaakt, maar we hebben ook het eerste boek van Rutger. En onze ervaring is goed te noemen. Neem het recept van ricottacake met blauwe bessen. Zelfs als je, zoals wij, de bessen vervangt door zelf geplukte bramen, dan nog heb je een heerlijke fruitcake.
Bakbijbel van Rutger van den Broek, bramencake met ricotta
Achter in het boek worden nog wat 'rampen' doorgenomen: waarom zit er een barst in m'n cake en hoe voorkom ik dat het deeg aan m'n werkblad blijft plakken? Rutger geeft raad!

Kortom, heb je nog geen 'overzichtsboek' over bakken, dan is deze bijbel, met ruim 160 recepten, een hele fijne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten