vrijdag 11 september 2015

Borrelhapje met champignons en blauwe kaas

hartige minimuffin met uit het minimuffin bakblik


Lang leve het minimuffin-bakblik!

Wij zijn groot liefhebber van borrelen! Een heerlijke wijn geeft altijd aanleiding om te toosten, te ontspannen en... een lekker hapje te eten! (Of was het nou andersom???)

We zijn bijna net zo'n groot liefhebber van de mini-muffin bakvorm. Deze is te koop voor 12 en voor 24 hapjes. En je kunt er veel meer mee doen dan muffins maken...

Je kent waarschijnlijk al onze chocolademuffins met courgette. Vandaag en in de komende weken zullen we je steeds een andere suggestie aan de hand doen. Allemaal heerlijke hartige of zoete hapjes die niet langer dan ongeveer 16 minuten in de oven hoeven te staan. Is dat niet fijn?
Dus als je tot aanschaf van zo'n vorm overgaat, dan garanderen wij je dat je er geen spijt van krijgt!


Vandaag een hartige variant.


Dit heb je nodig: (is voldoende voor 24 stuks)

1 pakje (roomboter) bladerdeeg
1 bakje (kastanje)champignons, in kleine stukjes gesneden
een stukje blauwaderkaas, bijvoorbeeld Danableu*
1 el. verse of gedroogde tijm
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, gesnipperd
1 el. boter
een beetje boter of olie om de vorm me in te vetten

 *Ben je geen liefhebber van blauwe kazen, dan kun je natuurlijk ook zachte geitenkaas of een stukje Taleggio kiezen.


Dit ga je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Vet het bakblik licht in met olie of boter (voor de zekerheid...)

Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg en steek met een vorm of glas uit elk plakje vier cirkels. Wil je het nog eenvoudiger, snijd dan elk plakje in vier vierkantjes. Dat geeft ook een heel leuk effect. Bekleed je vorm met de plakjes deeg (Wij hebben hier zelf een hartig deegje gemaakt, maar een pakje bladerdeeg werkt lekker snel).

Smelt wat boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de sjalotjes en de knoflook ongeveer 3 minuten.

Gebruik je verse tijm, haal dan de blaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes fijn.

Voeg de tijm en de champignons toe en bak ze mee totdat de champignons gaar zijn.

Vul de holletjes met een lekkere lepel van deze vulling.
Verkruimel de kaas en strooi deze over elk hapje.
Zet de vorm in de oven. Na ongeveer 15 minuten zijn ze goed.
Laat ze iets afkoelen en haal ze uit de vorm.
Proost!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten