Het is een rustgevend werkje, zelf chips maken.
En je kunt er ook lekker mee variƫren. Neem nou deze groente-variant: pastinaakchips.
Door de kern van de pastinaak, die er uit ziet als een witte winterwortel, maar dan wat eleganter, krijgen de chipjes een grappige vorm. Een beetje als een hoedje.
Je hebt er niet veel voor nodig. Uit een flinke pastinaak krijg je een aardige schaal chips.
Dit heb je nodig:
1 flinke pastinaakneutrale olie
voor kruidenmengsel meng je:
twee tl. kerriepoeder
1 tl. fijngehakte tijm (of gedroogde)
1,5 tl. grof zout
Dit ga je doen:
Verhit de olie tot 180 graden C. Als je geen frituurpan hebt, zoals wij, dan doe je dit het handigst in een wok. Dan heb je ook minder olie nodig, omdat het holletje van de wok zich al snel vult. Doe er dan ook niet teveel olie in, maar zodanig dat je weet dat de schijfjes kunnen 'zwemmen'.Was en droog de pastinaak en snijd hem, bij voorkeur met een mandoline, heel dun. Chips-dun. Op de snijmachine is dat stand 1.2mm.
Als de olie de juiste temperatuur heeft bereikt, laat je er een paar plakjes inglijden. Ze hebben een minuutje nodig. Draai ze en wacht tot ze goudbruin zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de olie, op een met keukenpapier bedekt bord.
Strooi er gelijk een deeltje van het kruidenmengsel overheen.
Ga zo door totdat je alle schijfjes hebt gehad. Rustgevend werkje...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten