zondag 13 maart 2016

Appetizer voor Pasen of Andere Dagen

Ricotta met saffraan

Met het thema "GEEL" zijn de Keukenzusters op hun Paasbest aan de slag gegaan. Allereerst een verrassend hapje in de categorie fingerfood. Heb je ook zin in een heel geel Paasmenu? In de volgende berichten komen meer gele gerechten aan bod.

Wat heb je nodig?
- een minimuffin bakblik als je kleine rondjes wilt, of een rechthoekig of vierkant bakblik om er blokjes van te snijden
- 500 gram ricotta
- 2 eieren
- 2 zakjes saffraanpoeder of saffraandraadjes
- peper en zout
- 50 gram Parmezaan om te raspen en te "schillen"
- een bosje peterselie, gehakt
- een komkommer
- boter om in vetten en bakpapier

Werkwijze:
- Vet het bakblik in, stop driehoekjes bakpapier in de minimuffinvorm of een stuk om de bodem en 2 randen van je bakblik te bekleden
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Als je saffraandraadjes gebruikt week die dan in een beetje heet water
- Gebruik een fijnschiller om van de Parmezaan wat plakjes af te halen, rasp de rest fijn
- Roer de ricotta in een ruime beslagkom los en roer er een voor een de eieren door
- Voeg de geweekte saffraan of het saffraanpoeder toe en roer die samen met een snuf zout en peper goed door het ricottamengsel
- Roer er dan ook de geraspte Parmezaan en gehakte peterselie door
- Verdeel het mengsel over de beklede muffin- of bakvorm en schuif deze in het midden van de oven
- Bak ongeveer 20 minuten, tot het mengsel is gestold.

- Snijd plakjes van de gewassen komkommer, zet op elk plakje een ricottahapje en maak een kerfje in de bovenkant, steek hier een plakje Parmezaan in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten