zaterdag 26 maart 2016

Advocaat parfait van Karin



Koken met Karin advocaat parfait

Tongstrelend Paastoetje

De afsluiter van ons gele Paasdiner!

We vallen gelijk maar met de deur in huis: wij zijn fan van Karin. En dan bedoelen wij Karin van Koken met Karin.
Voor wie haar nog niet kent, Karin kookt 'zonder pakjes en zakjes'. En daar zijn wij ook fan van.
Ze heeft op dit moment groot succes met haar Grote Zonder Pakjes en Zakjes Kookboek. Een aanrader.

Om je een voorproefje te geven, delen we hier haar recept van een heerlijk toetje. Heel snel te maken en een gegarandeerd succes. Toegegeven, de gebruikte advocaat is niet zelf gemaakt, maar is vaak wel een duidelijk product.
Ik ga het met Pasen weer maken voor mijn moeder, die gek is op een advocaatje met slagroom. En laat dit nu niets anders zijn dan dat!

Dit heb je nodig:

250 ml. slagroom
1 zakje vanillesuiker
50 gram suiker
1 eierdooier
1 dl advocaat (wij vinden Zwarte Kip een geruststellend merk)
extra pure chocolade of pure chocoladevlokken voor de garnering

Dit ga je doen:

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een kom

Klop in een andere kom de (fijne) kristalsuiker met de eierdooier en de advocaat tot het een schuimig mengsel is.
Spatel de slagroom er luchtig door, maar klop niet meer.

Doe het egaal zachtgele mengsel in een vierkante (10 cm) plastic diepvriesdoos.
Laat de parfait in de diepvries minimaal 3 uur opstijven.

Je kunt de parfait makkelijk snijden, want door de room zal deze niet keihard worden.
Garneer met grof geraspte chocolade of vlokken.

Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten