donderdag 17 maart 2016

Sint Jacobsschelpen met gele paprika


sint jakobsschelpen met geroosterde paprika

Pasen met coquilles in het geel

We beloofden een geel Paasdiner, dus zie hier ons gele voorgerechtje.

Ken je dat, dat je ineens een onweerstaanbare zin hebt in iets? Dat kan natuurlijk een dropje zijn, of een kroketje, maar ik had het met coquilles... Waar het vandaan kwam weet ik niet, maar toen we het idee kregen voor deze Paasserie wist ik een ding heel zeker: coquilles moesten er in!

Ze zijn met van alles goed te combineren, als je het maar eenvoudig houdt. Eigenlijk is elke toevoeging een concurrent van de fijne smaak van deze schelpdiertjes. 
En of je dan Sint Jakobsschelp of Sint Jacobsschelp schrijft,  of ze coquille, coquille Saint Jacques of scallop noemt, dat maakt niet uit. Er zijn landen waarin gerept wordt over 'het nootje van de zee'...

Wij bedachten dit super simpele, maar o zo pure voorgerechtje. Je hebt er maar een paar ingrediƫnten voor nodig.

Dit heb je nodig:

2 gele paprika's
12 coquilles (of, als ze heel dik zijn, snijd je er 6 overlangs doormidden)
olijfolie
peper, zout
verse platte peterselie
citroen
paprika's roosteren

Dit ga je doen:

Haal de coquilles uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 225 graden of de grill op de hoogste stand.

Leg de hele, of alvast schoongemaakte en gehalveerde, paprika's op een bakblik en besprenkel met olie en wat zout.
Laat ze roosteren totdat ze beginnen te blakeren. Neem ze uit de oven en doe ze meteen in een zip-lock zakje of in een kom die je afdekt met plastic folie. Laat dit een kwartiertje staan. Nu kun je de velletjes eenvoudig van de paprika's trekken. 

Verhit wat olie in een koekenpan op matig hoog vuur. 
Als je liever een grillpan gebruikt, vet dan de visnootjes in met olie en niet de pan. 
Dep de coquilles droog. Doe ze in de pan en zet het vuur hoger.
Bak de vis aan beide zijden totdat ze beginnen te kleuren. Gemiddeld zal het een  minuutje per kant zijn. Dat hangt natuurlijk ook van de dikte af. 
Bak ze liever iets te kort dan iets te lang. Dat gaat echt ten koste van de sappigheid. 
Haal de pepermolen er even overheen.

Verdeel de in repen gesneden paprika's over de bordjes, leg hier de coquilles op en strooi er wat gehakte peterselie overheen. Serveer met een partje citroen. 
Dat is alles!

Geniet!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten