woensdag 23 maart 2016

Kerrie-kip met Gele Rijst


Kruidige Kip met Kerrie

In de serie GEEL is hier het hoofdgerecht:
sappige kip in een kruidige kerriesaus. Het is zo'n stoofgerecht waar het hele huis lekker van gaat ruiken en je smaakpapillen voorpret van krijgen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
Kerrie-kip:
- 400 gram kippendijen zonder bot en vel, in stukjes
- 2 eetlepels olie om in te bakken
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1/2 chili of Spaanse peper
- 1 flinke eetlepel kerrie
- 1 eetlepel vissaus
- 1 pakje kokosmelk
- sap van een halve limoen
- peterselie of koriander

Gele rijst:
- 1 kopje rijst per persoon
- 2 theelepels geelwortel
- zout

Eventueel erbij:
gegrilde asperges
(wassen, insmeren met olie, 8 minuten grillen en besprenkelen met zeezout)


Wat ga je doen?

- Verhit olie in een braadpan en bak hierin de stukjes kip aan
- Doe de uien en teentjes knoflook erbij, roer goed om
- Als de ui glazig is voeg dan de chili en kerrie toe
- Laat de kerrie even mee smoren
- Voeg dan de vissaus en kokosmelk toe, roer om en zet het deksel wat schuin op de pan
- Laat het gerecht zo'n 30 tot 45 minuten zachtjes pruttelen, het neemt niet zo nauw
- Roer het limoensap door de saus
- Dien op met gele rijst en de asperges en besprenkel met fijngehakte peterselie of koriander

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten