zondag 2 juli 2017

Boekweitnoedels met kip, kokosmelk en groentjes








Pittige noedelsoep

met variatie mogelijkheden
(hier voor 4 personen)


Niet iedereen vindt dit een aantrekkelijk gerecht om te zien, maar het zit bomvol smaak als je de volgende ingrediënten en receptuur gebruikt als basis om je eigen favoriete groenten te gebruiken of je groentelade op te schonen.

Essentieel voor zo'n rijk gevulde soep is de combinatie van geroosterde komijn en korianderzaad met gember, chili, knoflook, kokosmelk en limoen. Je zou deze soep ook zonder kip kunnen maken, of voor garnalen of biefreepjes kunnen kiezen. En met de groentjes kan je ook alle kanten op. Kies je liever voor champignons, taugé, tomaatjes, boontjes, peultjes, wortel of broccoli? Varieer er rustig op los.

Wat heb je nodig?
- 300 gram boekweitnoedels
- 1 afgestreken eetlepel korianderzaad
- 1 afgestreken eetlepel komijn
- 2 eetlepels (arachide) olie
- 300 gram kippedijenvlees
- een stukje gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 (halve) chili
- een combinatie van bleekselderij, chinese kool, oranje paprika (of je eigen combinatie)
- 1 blikje kokosmelk
- 1 eetlepel nam pla (vissaus)
- 1 limoen
- korianderblad of peterselie

Wat ga je doen?
- Kook de boekweitnoedels in 4 minuten in ruim kokend water gaar en spoel ze gelijk af onder de koude kraan, laat ze uitlekken
- Rooster het koriander- en komijnzaad in een droge koekenpan, gebruik de vijzel om het tot poeder te malen
- Neem een pan met dikke bodem, doe er olie in en bak de stukjes kip erin
- Voeg het gemalen komijn- en korianderzaad, de fijngesneden gember, de in kleine stukjes gesneden knoflook en de chili in dunne reepjes toe en schep alles rustig om
- Voeg de paprika, bleekselderij en chinese kool toe en laat deze even meesmoren
- Blus dan af met kokosmelk
- Doe de vissaus erbij en pers een halve limoen erin uit
- Voeg eventueel nog wat water toe en proef of het pittig en zout genoeg is

Opdienen:
- Verwarm de noedels nog even in heet water en verdeel ze over kommen of diepe borden
- Schep de soep over de noedels, knijp er nog wat limoen over uit en maak af met gesneden koriander- of peterselieblad.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten