zaterdag 15 februari 2014

Rode kool met cranberry's

recept rode kool cranberry's keukenzusters

Rode kool is een feest


Het stormt buiten.
Ik weet niet wat andere mensen doen met dit weer, maar ik haal snel de boodschappen en plan een heerlijk dagje thuis.

Omdat ik een heel fotogenieke groente wilde hebben, heb ik gekozen voor een rode kool.
Wat een feest is dat. Om te fotograferen, maar zeker ook om te eten.

Wat heb je nodig:

1 rode kool
300 ml. witte wijn (of water)
1 zak verse cranberry's
balsamicoazijn
50 gram boter
zout/peper

Wat ga je doen:

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd hem in parten snijden.
Dan foto's maken ;-)

Verwijder de stronk en snijd de parten in reepjes.
Verhit de boter in wok of hapjespan en roerbak de kool ongeveer 5 minuten. Voeg dan de cranberry's met wijn/water, snuf zout en een scheut balsamico-azijn toe.
Breng aan de kook en doe het deksel op de pan.
Stoof naar smaak (knapperig of niet) tussen de 15 en 30 minuten.
Naar smaak nog zout en peper toevoegen.

Combineer bijvoorbeeld met aardappelpuree, gebakken appeltjes of smashed patatoes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten