Retro in een modern jasje
Net op kamers maakte ik voor een verjaardagsfeestje graag een haringsalade met bietjes. Die haringen waren een aanslag op mijn studentenbudget, maar de salade bleef een feestnummer.Toen: bietjes, haringen en augurken in stukjes snijden en een uitje snipperen.
Een dressing maken van een lepel mayo, mosterd en azijn.
Peper, zout en een beetje honing naar smaak.
De salade de tijd geven in te trekken. Bovenop wat partjes augurk en ei. Daarvoor was immers die handige eisnijder, die een ei in zes mooie partjes snijdt.
Nu: zijn er diverse bietjes te krijgen, onder andere de rood-witte Choggia-biet.
Die is rauw in heel dunne plakjes ook heel lekker!
Samen met wat sliertjes citroenschil, die je in wat citroensap en olijfolie weekt, wordt zo'n salade op zich al een feest.
In plaats van mayo gebruik ik nu een scheutje notenolie, en in plaats van mosterd mierikswortel.
Oh ja, nu is er ook van die lekkere balsamico-azijn, dan kan je de honing weglaten.
Oooh ! Waar koop je die Choggia-bietjes. Ben ik al een hele tijd naar op zoek.
BeantwoordenVerwijderenHallo Berta!
BeantwoordenVerwijderenIn Park Frankendael is elke laatste zondag van de maand een Pure Markt. Daar staat groente en fruit van Versman. Ook bij groothandel Hanos zijn de Choggia-bietjes wel te koop. Je zou ze natuurlijk zelf ook kunnen zaaien als je een tuin hebt..... aan het zaad is makkelijk te komen.
Wat leuk dat je dat zegt, van die tuin, Marian. Berta heeft sinds kort een zgn. nutstuin. Weet bijna zeker dat ze deze bietjes daar nu gaat zaaien.
Verwijderen