maandag 24 februari 2014

Sinaasappelsalade



Zonnig ontbijtje


Als het een natte, druilerige dag is, kun je zo'n behoefte hebben aan zon...
En wat is dan fijner dan die zon gewoon op tafel te zetten?

Ik kreeg dit gerechtje afgelopen zomer in een bed&breakfast in Granada, Andalucia.
Wat een ontdekking!
Fris, zonnig, fruitig en, door de kaneel, verrassend. 

Wat heb je nodig: 

2 of 3 sinaasappels (is een bord vol!)
Olijfolie
Kaneelpoeder

Wat ga je doen:

Snijd de schil met een scherp mes van de (bloed)sinaasappels, zoals op de foto.

Snijd daarna de vruchten overlangs in plakjes van ca. een halve centimeter dik.

Leg ze als een zonnige waaier op een bordje of plank.
Besprenkel heel licht met mooie olijfolie en bestrooi daarna met kaneel.

Verrassend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten