zondag 2 maart 2014

Eieren pocherenPerfect gepocheerd eitje 


Afgelopen week was ik met vrienden aan de Zuidkust van Engeland. Natuurlijk hadden we scrambled eggs met zalm voor ontbijt, en ook gebakken eieren met gegrilde tomaten en worstjes. Aan gepocheerde eieren hebben we ons toen niet gewaagd.

Bij een uitstapje naar Corfe Castle, een idyllisch plaatsje in Dorset, kwam opeens een bak water uit de lucht. De pub was net te ver, dus doken we een winkel in. Daar vond ik deze duo pocheerder, oftewel double egg poacher met non-stick coating.


Nu kan je een ei ook gewoon in een pannetje pocheren. Water met scheutje azijn tegen de kook aanbrengen, eitje breken in een kopje, het water rondroeren en het eitje in het kolkje laten glijden.
Maar met deze gele vriend is de kans op succes een stuk groter! Geen slierten, mooie vorm.
Stukje geroosterd brood, eitje erop, peper en zout, en smullen.


Als je trouwens niet zo'n pocheerder hebt kan je ook kiezen voor een alternatief:
leg huishoudfolie in een hittebestendig kommetje of kopje, het eitje erin breken en in een pan met bijna kokend water zetten. Zorg dat het water net niet over de rand van het kommetje komt.


Afhankelijk van de grootte van het ei pocheer je zo'n 4 tot 6 minuten. Als het eiwit net gestold is en het eigeel nog vloeibaar, is je poached egg perfect.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten