zondag 23 maart 2014

Gevulde kwartel


Boerenkwartels met verse kruiden


Om de lancering van onze facebookpagina te vieren een feestelijk maaltje gekookt:

Salade van rode biet en bloedsinaasappel met gevulde kwartel, naar een recept uit
Wild & gevogelte van Claartje Lindthout.

Recept voor 6 personen (of 3 als je smulpapen bent)

6 kwartels (deze boerenkwartels gekocht bij poelier Jonker in de Maasstraat, Amsterdam)
slagerstouw (of katoenen garen)
18 plakjes pancetta
200 gram geroosterd broodkruim (maar paneermeel werkt ook)
2 fijngesneden tenen knoflook
1 eetlepel fijngehakte verse tijm
1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
1 eetlepel fijngehakte salie
110 gram zachte boter
peper & zout

- verwarm de oven voor op 180 graden
- de kwartels wassen en droogdeppen, dan van binnen en buiten met flink peper en zout inwrijven
- de verse kruiden, zachte boter, knoflook en broodkruim met de hand samen door elkaar kneden
- elke kwartel met een zesde deel hiervan vullen
- de pootjes met slagerstouw bij elkaar binden
- de kwartels omwikkelen met pancetta en ze in een overschaal of braadslee leggen
- deze in het midden van de oven zetten,

Na 30-40 minuten zijn ze mooi bruin en toch nog sappig.

De salade van rode biet met bloedsinaasappel combineert heel goed bij deze mini-fazantjes.



3 opmerkingen:

  1. In mijn geval een maaltijd voor drie inderdaad en dan sta ik met moeite een kwarteltje af. Wat ziet dit er goed uit!!!! Wanneer was ook alweer die cooking experience???? Snel toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha, ha, ja hoor, snel...
      Maar of het dan weer kwarteltjes worden, is natuurlijk nog de vraag!

      Verwijderen
  2. Met vogeltjes zijn nog heel veel mogelijkheden! Voor de rebel zit er wel wat bij!

    BeantwoordenVerwijderen