zondag 6 april 2014

Sinaasappeltaart

Sinaasappeltaart zonder boter

Op mijn werk hebben we geen verjaardagspot. Wel de afspraak om een taart te bakken voor degene die na jou jarig is. Deze taart bakte collega Harro voor mijn verjaardag.

Heel erg lekker! En een fantastisch recept: een taart zonder boter en zo eenvoudig om te maken.

Bij een etentje gisteren paste het ook mooi in het menu en ging Keukenzuster Jolanda met veel plezier en de Magimix aan de slag.

Begin met het koken van 2 biologische sinaasappels, anderhalf uur. Ja, in z'n geheel, met schil en al. Daarna laat je ze afkoelen.

Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.
In de Magimix (of een beslagkom als je met een handmixer werkt) doe je vervolgens
2 gekookte sinaasappels, ontpit en gepureerd
250 gram suiker
250 gram amandelmeel
2 eetlepels oranjebloesemwater
6 eieren en
een snufje zout.

Meng dit tot een homogene massa en stort deze in een ingevette taartvorm. Bak de taart in 45 minuten goudbruin. Deze taart (foto) van Harro was ietsje te bruin geworden, maar bleef toch lekker smeuïg van binnen.

Je kan amandelmeel natuurlijk kant en klaar in de winkel kopen, maar veel leuker -en misschien wel lekkerder- is het om deze zelf te maken van bruine amandelen:
De amandelen heel even blancheren, laten schrikken in koud water, pellen en uitspreiden op een bakblik. In een hete oven licht roosteren en vermalen in een keukenmachine. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten