maandag 28 april 2014

Bietensalade nr. 2


Salade van rauwe bietjes en Manchego


Heb je een goede rasp? Je hebt die nodig voor de ongekookte bietjes, de citroenschil en de Manchego, de Spaanse schapenkaas. 
Probeer het een keer: bietjes zijn rauw ook ontzettend smakelijk! Deze frisse salade is lekker als voorgerecht met een stuk brood, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden.

Wat heb je nodig?
- 2 rauwe bieten
- 1 biologische citroen (schil en sap)
- 2 eetlepels hazelnotenolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel frambozenazijn
- peper en zout
- een stukje Manchego curado (gerijpt)

Werkwijze:
- schil de bietjes dun en rasp ze op een middenmaatje (als je geen roze handen wilt trek dan een dun rubber handschoentje aan)
- was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp of zesteur
- doe de bietjes en de citroenschil in een schaal en pers er het citroensap over
- voeg de balsamicoazijn, de frambozenazijn en de notenolie toe 
- schep alles goed door elkaar en laat een half uurtje intrekken
- rasp wat Manchego op de grove rasp en strooi dit over de salade (als de kaas echt oud is kan je die ook tussen je vingers verbrokkelen)


2 opmerkingen: