donderdag 1 mei 2014

Boodschappen doen bij... Kingsalmarkt in Amstelveen

Keukenzusters gaan winkelen in Kingsalmarkt

Na Koningsdag was het nu tijd voor de Kingsalmarkt in Amstelveen.
Van gehoord, maar we waren er nog nooit geweest. Nu dus wel. En het was leuk!

Kingsalmarkt verkoopt van oudsher voedingsmiddelen uit 'andere landen'.
Dat is nu misschien niet zo heel bijzonder meer, maar 25 jaar geleden deden zij dit ook al.

Amerikaans, Engels, Schots, Duits, Chinees, Japans, Italiaans, etc. 
Je kunt het er allemaal vinden.
Ook fijne versafdelingen voor brood en banket, groente, fruit, kaas, vleeswaren en vlees. En een heuse traiteur.
Zoveel eigenlijk, dat wij met moeite konden kiezen.

Maar... het is gelukt!
Vanavond wordt het:

Vooraf: een plankje met Bresaola en rode radicchio, gerookte eendenborstfilet met vijgencompote, vergezeld van een glaasje perencider.

Hoofd: lamskoteletten gemarineerd in balsamicoazijn en rozemarijn.
In rode wijn gestoofde prei en de inmiddels bij jullie bekende smashed potatoes.

Na: een coupe met een mousse van witte chocolade, passievruchten en aardbeien.

Word je nou niet een klein beetje jaloers op zo'n menuutje?



2 opmerkingen:

  1. Marjan kwam met het idee voor de in rode wijn gestoofde prei, Berta. Die was ook echt een vermelding waard. Als je wilt, schrijven we er een blogpostje over.

    BeantwoordenVerwijderen