donderdag 29 mei 2014

Kwarkbolletjes voor het ontbijt (als ze het halen!)


Ze hadden het nog zo beloofd! Vandaag zou het lekkerder weer worden. Zonniger ook. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar de zon heeft Amsterdam nog niet gevonden.

Dan maar lekker bakken. 
Deze broodjes zijn heerlijk voor een weekend-ontbijtje. Samen met een mooie jam, een schepje lemoncurd of clotted cream. Wat je maar lekker lijkt... 
Ik heb ze vaak gemaakt en veel weggegeven. Moet je zien hoe verrast je buren zijn als je ze een mandje van deze broodjes geeft. Wedden dat ze het ontbijt niet eens halen?

Dit heb je nodig:

150 gr. krenten
250 g kwark
1 el olie (gewone plantaardige)
2 eieren
3 el vanillesuiker
1 snufje zout
1 el bakpoeder
250 g bloem

Dit ga je doen:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

Week de krenten circa 15 minuten in heet water. Dit zorgt ervoor dat ze straks niet te snel verbranden als ze uit je beslag steken. 

Meng de kwark met de olie, eieren, vanillesuiker, snufje zout en bakpoeder in een ruime beslagkom. Als dit een geheel is, dan meng je de bloem erdoor en kneed je alles tot een deeg. Het deeg blijft vrij klef. Je kunt ook goed mengen met een lepel, als je je handen schoon wilt houden.

Laat de krenten uitlekken en roer ze door het deeg. Verdeel het deeg in tien hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kwarkbollen in circa 18 minuten goudbruin en gaar. Maak ze niet te donker, want dat gaat ten koste van de smeuïgheid. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten