Voor vandaag en morgen wordt er veel regen verwacht: water!
Omdat dit meestal voorafgaat aan wat drukkend en benauwd weer, voeren we het thema 'water' maar door tot op je bordje...
Dit is een heerlijke frisse, zomerse salade. Je kunt 'm maken als bijgerecht, maar ook als lunchhap of bij een buffet is het een hele fijne schotel.
De ene keer serveer ik er een heerlijk gebraden kippetje bij en doe ik wat zuinig met de feta.
Een andere keer vervang ik de feta door geitenkaas en de basilicum door munt. Zit je gelijk weer in een ander land!
Dit heb je nodig:
Flink stuk watermeloen
vers gemalen zwarte peperstukje feta (of stukje zachte geitenkaas)
150 gr. zwarte olijven zonder pit
paar takjes verse munt (of zoals op de foto: blaadjes basilicum voor een 'Italiaanse' versie)
1/2 el. extra vergine olijfolie
Dit ga je doen:
Snijd de watermeloen in hapklare stukken en leg ze op een uitnodigende schaal.
Verdeel er de kaas en de olijven over.Snijd de blaadjes van de munt of basilicum in smalle reepjes en strooi ze over de salade, waarna je een paar draaien aan de pepermolen geeft.
Giet de olijfolie over het geheel en hussel alles luchtig door.
Garneer met een paar hele blaadjes van je gekozen kruid.
Ha gevonden die lekkere salade, ga ik maken met Jolanda en Marjan in gedachten. Willen jullie, als tegenprestatie, mijn Boeuf Bourgignon???
BeantwoordenVerwijderenHallo Hennie!
BeantwoordenVerwijderenJazeker! Graag wil jouw recept van je Boeuf zien. Ik heb die al diverse keren mogen proeven en is verrukkulluk!