Lekker, makkelijk, snel en goedkoop bijgerechtje
De tijd van bbq-en en buiten eten breekt weer aan.En dus ook de tijd van lekkere, maar eenvoudige bijgerechtjes, die je ook nog eens makkelijk kunt meenemen of even buiten kunt laten staan.
Dit recept is er zo eentje.
Voedzaam, gezond, snel te maken, goedkoop en heel veelzijdig: humus.
Bij de Turkse winkels, maar ook bij de 'gewone' supermarkten inmiddels, zijn veel smaken te vinden in ovale bakjes.
Is het nieuw voor je? Humus eet je op een toostje, met een lekker stukje brood, bij gegrilde groenten of als onderdeel van een salade. Je kunt er alle kanten mee op. En deze variant met citroen is nog lekker fris ook!
We geven je een recept voor een fijn kommetje vol, iets meer dan 400 gram.
Het is echt heel snel te maken. Als je alles in huis hebt, denk ik dat je in 5 minuten zo'n kommetje in de koelkast hebt staan!
Dit heb je nodig:
1 blikje (400 gram) kikkererwten, afgegoten.1 teentje knoflook, gekneusd
2,5 el. extra vergine olijfolie
rasp en sap van 1 citroen
1,5 el. Griekse of Turkse yoghurt
een flinke snuf komijn (djinten)
zout en versgemalen zwarte peper
optioneel:
- 1,5 el. tahin, als je van de traditionele hummus-smaak (sesam) houdt. (Als je dat niet kunt vinden of niet wilt aanschaffen, dan is sesamolie ook heel lekker. Misschien zelfs verfijnder.)
- 2 el. fijngehakte verse koriander
keukenmachine
Dit ga je doen:
Het is echt heel simpel, maar een keukenmachine is hierbij wel handig.Doe alle ingrediƫnten in de keukenmachine, voeg nog 2 el. heet water toe en mix net zolang totdat er een mooie gladde massa ontstaat.
Proef even of er nog wat zout en/of peper bij moet, vul er een mooi schaaltje mee en zet het in de koelkast om lekker fris te worden.
Serveer ook koel, dat is het lekkerst.
Geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten