zondag 9 november 2014

Semifreddo met choco crunch en zachte nougat

Stoer ijstaartje

Of er nu feestdagen in het verschiet liggen of niet, het is altijd tijd voor lekkere toetjes.
In ons huis in elk geval wel. Of het nu vers fruit is of yoghurt met walnoten en honing, het maakt ons niet uit. Maar we hebben wel een favoriet: Semifreddo!

Het is een heerlijk ijstaartje, waar je geen ijsmachine voor nodig hebt.
En je kunt eindeloos variƫren door er steeds andere lekkere dingen in te doen.

Dit keer heb ik me laten inspireren door zoetigheden van HEMA: Choco crunchies en heerlijke zachte noga (soft nougat).


Dit heb je nodig:

300 ml. slagroom
5 el. suiker
200 ml. Griekse yoghurt
1 zakje Choco crunchies
10 blokjes zachte nougat (pakje 180 gram)
2 el. bloemenhoning

Extra nodig: (cake)vorm (inhoud 1 liter) en plastic folie.

Dit ga je doen:


Knip of scheur 10 nougat blokjes in kleine stukjes.
Hak de chocoladeballetjes grof. 






Klop de slagroom met de suiker stijf. 
Spatel er de yoghurt en de honing door.







Roer het snoepgoed er door.
Houd een paar stukjes apart voor decoratie.




Vet de vorm in en bekleed deze met plastic folie.
Het invetten voorkomt dat het plastic gaat verschuiven wanneer je de massa er in schenkt.
Schep nu de ijsbasis in de vorm. Vul de hoeken ook goed op.
Verdeel er de resterende stukjes nougat en choco crunches over en druk ze licht aan.
Zet de semifreddo minstens 4 uur in de diepvries om op te stijven. 

Haal de ijstaart ca. 20 min. voor serveren uit de vriezer. 
Snijd het ijs met een nat, warm mes in mooie plakken.
Geniet!

Wil je de ijstaart cadeau doen, of meenemen naar een etentje? HEMA heeft leuke kartonnen cakevormen. Zet de bevroren taart in zo'n feestelijke vorm en klaar ben je!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten