woensdag 14 juni 2017

Gazpacho met veel groenten!

Lekker dagje: Gazpacho met tomaat, komkommer, ui, knoflook, paprika, ...


Het mag dan af en toe hard regenen en soms onweren, het is ook met regelmaat prachtig weer.
Neem nou vandaag. Dan wil je toch niet te lang in de keuken staan, maar wel iets op tafel zetten wat zowel lekker als supergezond is? Dit is jouw dag.

Wij noemen onze serie makkelijke maaltijden 'Lekker Dagje'. Dit keer is dat zeker zo als je in het bezit bent van een blender, staafmixer of keukenmachine.

Gazpacho?
Voor als je hier nog niet van gehoord hebt: 
dit is een koude groentesoep.
Een echt zomers gerechtje dus.
Wij geven je hieronder het lijstje met groenten die wij gebruiken, maar dit kun je natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak. Bleekselderij erbij? Prima! Gele paprika in huis? Doen!
Koop er een mooi stokbrood bij, wat kaasjes of ander lekkers, en je hebt een volledige maaltijd.
Heb je kinderen over de vloer? Vraag ze te helpen snijden en je bent helemaal zo klaar...

Dit heb je nodig: 

1 teen knoflook
2 paprika's
1 ui of sjalot
1 komkommer
1 ui
6 zoete tomaten
1 citroen
zout en peper
olijfolie
verse basilicum, of munt, of lente-ui (garnering)

Dit ga je doen:

Maak de knoflookteen schoon, pel de ui, ontdoe de paprika's van steel en binnenwerk, schil de komkommer, snijd de hartjes uit de tomaten. Snijd alles in grove stukken en doe dit in de blender, met een scheut olijfolie en het sap van de citroen.
Maal het superfijn.
Breng het geheel op smaak met wat zout en peper of bijvoorbeeld een paar drupjes tabasco.

Zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast.

Garneer de borden of glazen soep eventueel met wat verse kruiden naar smaak. Of met een rietje!

Heb een heerlijk maaltje!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten