vrijdag 9 juni 2017

Jonge tuinboontjes


Tuinboontjes met chorizo


Ze zijn er weer! Tuinboontjes en nog heel jong.
Zo heerlijk en zo mals dat je ze eigenlijk bijna rauw kunt eten. 
Dit gerecht, dat heel vlot is te maken, valt in de categorie "LEKKER DAGJE". 
Een volwaardige maaltijd met slechts 4 ingrediƫnten:

- 1 kilo ongedopte tuinbonen per persoon
- een stuk mooie (bak-)chorizo in partjes
- een scheut olijfolie
- bonenkruid

Wat ga je doen?
- Je gaat eerst heel ontspannen die boontjes doppen. Met een muziekje op of een glaasje wijn erbij, misschien wel samen met degene met wie je gaat eten. Voorzichtig haal je de tuinboontjes uit hun zachte bedje.
- Neem een pan met een dikke bodem en giet er een scheut olijfolie in, laat de chorizo hierin langzaam krokant worden op middelhoog vuur.
- Voeg de rauwe bonen toe en laat ze even samen met het bonenkruid goed doorwarmen. Een minuut of 3.
NB Geen peper, geen zout. Alle smaak komt van de gebakken chorizo en de tuinboontjes zelf!

Wil je deze maaltijd iets uitbreiden, denk dan aan wat krieltjes of een frisse bladsla met een vinaigrette. Maar ook alleen met een homp brood om de olie te deppen is het al geweldig.

Met tuinbonen op tafel wordt het zomer.
Eet heel smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten