woensdag 9 juli 2014

Citroenen en limoenen


Alleen sap of rasp nodig? Gebruik alles!


citroen limoen olie

Wij zijn niet erg van het weggooien. We proberen altijd eerst na te denken waar we 'iets' nog voor kunnen gebruiken.
Bijvoorbeeld in dit geval. We hebben geƫxperimenteerd met allerlei smaken pesto's.
De ene keer wilden we van een citroen of limoen alleen het sap gebruiken, de andere keer alleen de rasp, de zest.
Dan komt alles dus wel op. Maar wat nu als je echt alleen maar het sap nodig hebt? Of de rasp?

Heb je alleen het sap nodig? 

Rasp de vrucht dan eerst. Bewaar de geraspte schil in een potje met een laagje olijfolie. Dit kun je als smaakmaker toevoegen in een van je volgende gerechten. Bijvoorbeeld een couscous-schotel, of besprenkel er een schaal watermeloen mee.
Je kunt de rasp ook toevoegen aan een fles olie, zodat je binnenkort heuse citrusolie hebt, bijvoorbeeld voor over een salade.

Heb je alleen de rasp nodig?

Pers daarna de vrucht uit en giet het sap in een ijsblokjesbakje en vries het in. Zo'n blokje voeg je eenvoudig toe aan een soep of saus. Twee blokjes staat ongeveer gelijk aan een halve citroen.
Ook lekker: zet op een zomerse dag een grote kan water in je koelkast, en mik in elk glas een blokje citroen! Heerlijk en nog gezond ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten